Актуелности

Јавни позив за учешће у истраживању о аспирацијама матураната на путу прелаза из средњошколског у високо образовање

МОЈ ПЛАН

МОЈА БУДУЋНОСТ

Агенција за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања у циљу подршке матурантима на путу прелаза из средњошколског ка високом образовању, објављује Јавни позив за учешће у истраживању о аспирацијама матураната, за представнике свих средњих школа у Црној Гори.

За потребе поменутог истраживања, Агенција је припремила текст Упитника, чијој изради је претходила анализа сродних истраживања у земљама попут Србије, Хрватске, Аустрије, Уједињеног Краљевства, Сједињених Америчких Држава и Канаде.

Добијени подаци послужиће за анализу планова, мотива, разлога, социоекономских утицаја, личних предиспозиција и преференција матураната, као и инструмената који би били подршка за што квалитетније доношење одлука о наставку образовања.

Узимајући у обзир актуелни контекст и изазове са којима се систем високог образовања у Црној Гори суочава, вјерујемо да ће резултати овог истраживања бити од користи матурантима, доносиоцима одлука, као и свим осталим стејкхолдерима у систему образовања.

У циљу прибављања квалитетног узорка, што већи одзив матураната када је у питању попуњавање Упитника нам је од суштинске важности.

Стога, сви заинтересовани представници средњих школа, а који желе да дају допринос поменутом истраживању, могу се обратити Сектору за обезбјеђење квалитета и истраживање на контакт мејл: dajana.pavicevic@akokvo.me.

Font Resize