Актуелности

Одржан радни састанак са делегацијом Универзитета Cote d’Azur

У оквиру агенде за посјету институцијама високог образовања у Црној Гори и упознавања са националним системом, делегација Универзитета Cote d’Azur у Ници, предвођена предсједником проф. др Жаник Брисвалтером у уторак 19. јула посјетила је АКОКВО, гђе је уприличен радни састанак.

Састанак је био прилика за упознавање са радом Балканског института за науку и иновације (BISI), чије активности су орјентисане на иновативне пројекте и стручне обуке како би се успоставила интеракција између факултетских јединица, научника, студената, као и сарадња са привредним сектором. Институт ће се стратешки позиционирати и као Регионални научни камп, а све у циљу обједињавања истраживачких иновативних капацитета земаља Балкана.

Представници АКОКВО презентовали су досадашње активности и представили могућност за успостављање сарадње са Универзитетом Cote d’Azur, како кроз активности BISI института, тако и кроз учешће у програмима Европске уније, а који за циљ имају унапрјеђење капацитета у области високог образовања.

На састанку је закључено да ће се у наредном периоду интезивирати сарадња између двије стране кроз пријаву за заједничке пројекте, као и кроз реализацију међусобних студијских посјета.

Поред предсједника Универзитета Cote d’Azur, делегација је била у следећем саставу: директор BISI института проф. др Срђан Реџепагић, проф. др Стефан Нгомаи директор Алијансе европских универзитета на Универзитету Cote d’Azur, проф. др Силвен Антонијоти потпредсједник ИДЕX на Универзитету Cote d’Azur, као и проф. др Фабијен Фереро , одговоран за ФабЛаб на Универзитету Cote d’Azur.

Font Resize