Актуелности

Округли сто на тему „Резултати пилот евалуације допунског стандарда о академском интегритету“

Агенција за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања и програмска канцеларија Савјета Европе у Подгорици организују округли сто на тему „Резултати пилот евалуације допунског стандарда о академском интегритету“.

Округли сто ће се одржати у четвртак, 02. новембра 2023. године са почетком у 09:30 часова у Хотелу Цуе, у Подгорици.

Округли сто ће отворити Горан Даниловић, директор Агенције за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања, Лејла Дервишагић, шефица Програмске канцеларије Савјета Европе у Подгорици и Весна Атанасова шефица Одсјека за формално и неформално образовање – DGII у Савјету Европе.

Циљ округлог стола је представљање резултата пилот евалуације допунског стандарда о академском интегритету који је реализован у периоду од марта до септембра 2023. године као и представљање Анализе о академском интегритету на установама високог образовања у Црној Гори а која је настала као резултат пилот евалуације.

Поред наведеног, округли сто ће бити прилика за дискусију у вези актуелних питања и изазова са којима се установе високог образовања сријећу када је ријеч о примјени Закона о академском интегритету и примјени начела академског интегритета а која представљају основу и услов без којег се не може говорити о квалитету високог образовања.

Ова активност се реализује у оквиру пројекта „Квалитетно образовање за све“; која је дио заједничког програма “Horizontal Facility за Западни Балкан и Турску”; суфинансираног од стране Европске уније и Савјета Европе.

Font Resize