Актуелности

Интезивирање сарадње између Агенције и Националне Ерасмус+ канцеларије у Црној Гори

У просторијама Агенције, у четвртак 9. новембра одржан је састанак са представницима Националне Ерасмус+ канцеларије у Црној Гори на тему интезивирања сарадње између двије институције, како у вези са учешћем Агенције у наредним Ерасмус+ позивима за изградњу капацитета, тако и на тему интезивирања дијалога у оквиру активности Тима за реформу високог образовања (HERE).

Састанку су присуствовале Милица Кавеџић, помоћница директора Агенције и Вања Дрљевић, директорица Националне Ерасмус+ канцеларије, са сарадницама.

Имајући у виду да Агенција представља јако важног партнера у текућим структурним пројектима изградње капацитета у високом образовању, састанак је био прилика за презентовање досадашњих пројектних активности Агенције, али и за разговор у вези са могућностима за аплицирање у новим пројектима.

Такође, током састанка представнице Националне Ерасмус+ канцеларије су се упознале и са објављеним званичним преводом „Римског комунике-а“ и његовим прилозима, као и са активностима Агенције у раду Групе за праћење Болоњског процеса (BFUG), а нарочито имајући у виду да се активности ове Групе наслањају на активности Тима за реформу високог образовања (Higher Education Reform Expert – HERE) којим координира Национална Ерасмус+ канцеларија.

У коначном, двије стране су закључиле да је важно наставити дијалог и добру сарадњу између институција како би се Ерасмус+ пројекти имплементирали на најквалитетнији начин, али и како би кроз дијалог у оквиру „HERE“ Тима, Агенција дала важан допринос реформама у систему високог образовања у Црној Гори.

Font Resize