Актуелности

Састанак Управљачког обора у оквиру пројекта „Јачање интернационализације на црногорским универзитетима кроз ефикасно стратешко планирање“ – ИЕСП

Представнице Агенције за обезбјеђење и контролу квалитета високог образовања су 10. и 11. новембра присуствовале завршном састанку Управљачког одбора у оквиру пројекта „Јачање интернационализације на црногорским универзитетима кроз ефикасно стратешко планирање“ – ИЕСП, који је одржан на Поморском факултету у Котору.

Састанак је био прилика за завршно представљање активности, реализованих по радним пакетима, током двогодишњег трајања пројекта. Том приликом, АКОКВО је истакнута као партнер који је пружио  подршку изради Стратегије интернационализације установа високог образовања у Црној Гори, али такође и као партнер који је успјешно спровео процес акредитације интернационалних и интердисциплинарних љетњих школа „Предузетништво у туризму баштине“ на Факултету за туризам и хотелијерство и „Одрживи развој јахтинг и крузинг индустрије“ на Поморском факултету у Котору. Поменуте љетње школе, као продукт активности у оквиру ИЕСП пројекта, представљају најбољи примјер интернационализације и повећања видљивости наших установа високог образовања у међународној заједници.

АКОКВО је пружила подршку Универзитету Црне Горе током припреме апликације за акредитацију љетњих школа, а уједно и по први пут анализирала начине за акредитацију исте, што је био својеврсни пионирски подухват. Поменута подршка је укључивала тумачење законске регулативе, дефинисање детаљних процедура, као и анализу рокова.

У коначном, партнери су се сложили да је пројекат ИЕСП дао немјерљив значај систему високог образовања у Црној Гори, и на својеврсан начин помогао да се тај систем подигне на међународној љествици квалитета.

Font Resize