Aktuelnosti

Akreditovan prvi zajednički studijski program na engleskom jeziku „Zaštita i upravljanje morskom sredinom“

Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja odobrila je dana 29. decembra 2023. godine izdavanje sertifikata o akreditaciji master interdisciplinarnog zajedničkog studijskog programa na engleskom jeziku „Zaštita i upravljanje morskom sredinom“ u okviru Pomorskog fakulteta na Univerzitetu Crne Gore.

U pitanju je prvi zajednički studijski program na Univerzitetu Crne Gore, čija će nastava biti kompletno na engleskom jeziku. Partnerske institucije sa kojima će Univerzitet Crne Gore zajedno izvoditi ovaj program su Univerzitet „Aleksander Moisiu“ u Draču i Univerzitet „Ismail Ćemali“ u Valoni.

Program je evaluiran od strane nezavisne ekspertske Komisije, čiji sastav su činili prof. dr Slobodanka Pavlović sa Fakulteta za primijenjenu ekologiju „Futura“, Univerziteta Metropolitan u Beogradu, u svojstvu predsjednice Komisije, prof. dr Nikola Mandić sa Pomorskog fakulteta, Sveučilišta u Splitu i prof. dr Anica Glođović sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Kragujevcu, koji su bili članovi Komisije.

Navedeni master studijski program je izrađen u okviru realizacije ERASMUS+ CBHE projekta – MEP&M, kojim je koordinirao Pomorski fakultet Univerziteta Crne Gore. Cilj osnivanja programa jeste unaprjeđenje oblasti zaštite mora i obalnog prostora, a koja je izuzetno važan faktor u održivom razvoju sektora plave ekonomije u Crnoj Gori.

Odluka i Izvještaj o akreditaciji studijskog programa dostupni su na sajtu Agencije.

Font Resize