Rukovodstvo

Direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja

v.d. Goran Danilović

 

 

Goran Danilović je rođen 5. januara 1971. godine. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, na Odsjeku za filozofiju i stekao zvanje Diplomirani profesor filosofije. Imenovan je na mjestu v.d. direktora Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja u oktobru 2021. godine. Bivši je Poslanik u Skupštini Crne Gore (2016-2020) i Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore u 2016. godini. Prije funkcije Ministra unutrašnjih poslova bio je poslanik u Skupštini Crne Gore (2001-2016).
Bio je član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike (2012 – 2016), zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore u jednogodišnjem mandatu, član Parlamentarne skupštine OEBS-a (2009 – 2015). Bio je i član Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore (2006 – 2012) i kandidat za gradonačelnika Podgorice 2006.god. Karijeru je započeo kao novinar na RTCG-u (1996-1998), u početku je bio novinar saradnik, a kasnije novinar urednik. Jedan je od osnivača Radio Svetigore, zamjenik glavnog urednika (1998-1999) i urednik obnovljenih Dnevnih novina „Glas Crnogorca“ (1999-2001).
Autor je putopisnih TV reportaža iz oblasti kulture i duhovnosti – Sveta Gora 1998, Istorija Pravoslavlja 2000, Putevima Istoka/Kapadokija 2000. Bio je glavni i odgovorni urednik najvećeg multimedijalnog projekta u Jugoistočnoj Evropi „Kosovo i Metohija lice Evrope“ , savjetnik na projektu „Srbija zemlja sporta“, savjetnik na projektu „100 godina ponosa i slave“ 2013.god.  Autor je zbirki pjesama: Riječi i reči, Drhtaj u prutu i Lunavo. Otac je dvoje djece, govori ruski jezik.

 


Pomoćnica direktora za kontrolu kvaliteta

mr Maja Radunović

 

Maja Radunović je rođena 7. januara 1985. godine u Podgorici, gdje je završila osnovnu školu. Srednju školu završila je u Americi. Diplomirala je 2009. godine na Fakultetu političkih i društvenih nauka, državni Univerzitet Pantheon, Atina, Republika Grčka, smjer-Masovni mediji, komunikologija i civilizacijske nauke, dok je specijalističke studije iz oblasti Masovnih medija, komunikacija i kulturologije okončala na Univerzitetu Viltaneusse u Parizu. Master studije završila je 2014. godine na Univerzitetu u Antverpenu, smjer Vladavina i upravljanje, na temu ‘’Etnička heterogenost i Crna Gora’’.
Profesionalnu karijeru započela je 2009. godine u Ministarstvu odbrane, u kojem je, nakon završenog pripravničkog staža, bila angažovana u Odsjeku za međunarodnu saradnju, kao oficir za bilateralnu odbrambenu saradnju sa Grčkom Republikom, Kiprom, Češkom, Italijom Japanom i dr. Nakon toga, 2015. godine karijeru nastavlja u Sektoru za razvojne projekte, kao načelnik Odsjeka za podršku i praćenje razvojnih projekata. U periodu od avgusta 2017. do januara 2018. godine Odlukom Vlade Crne Gore obavljala je funkciju v.d. sekretara Sekretarijata za razvojne projekte. Trenutno je na poziciji pomoćnika direktora za kontrolu kvaliteta u Agenciji za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja, od septembra 2018. godine.
Tokom studija bila je član grčkog Olimpijskog Komiteta (učešće na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama (Atina 2004) i Evroviziji (Atina 2006) u svojstvu prevodioca i asistenta u organizaciji, Asistent u Sektoru za Marketing, TNT agencija, Atina, Republika Grčka, kao i asistent u Sektoru za odnose sa javnošću, AEPI (Agencija za zaštitu autorskih i intelektualnih prava umjetnika), Atina, Republika Grčka.
Od 2010. godine posjeduje licencu stalnog sudskog tumača za grčki jezik, koju je obnovila 2017. godine. Pored grčkog, govori engelski i francuski jezik.
Udata je i majka jednog djeteta.


Pomoćnica direktora za obezbjeđenje kvaliteta i istraživanje

mr Tijana Stanković

 

Tijana Stanković (rođena 13. januara 1977.) je imenovana na mjesto pomoćnika direktora AKOKVO u septembru 2018. godine. Prije toga radila je u Vladi Crne Gore na javnim funkcijama savjetnika potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i pomoćnika Ministra finansija za Ekonomsku politiku i razvoj, u oblastima makroekonomije, javnih finansija i strukturnih reformi. U tom periodu koordinirala je Vladina ekonomska dokumenta kao što su godišnji dokument „Program ekonomskih reformi“ (od 2011-2015.), Nacionalni plan „Pravci razvoja Crne Gore 2013-2015“ (2011-2013.), Predlog zakona o javno-privatnom partnerstvu (2016.), sveobuhvatni i konzistentni plan strukturnih reformi „Reforme za konkurentnost 2020“ (2016.), itd.
Karijeru je započela kao saradnik potpredsjednika Savjeta za privatizaciju, a nastavila na Institutu za strateške studije i projekcije (ISSP) kao istraživač, a kasnije analitičar za oblast cijena i inflacije i penzijske reforme. Penzijske sisteme je istraživala u svojoj magistarskoj tezi i odbranila ju je na smjeru Institucionalna ekonomija postdiplomskih studija „Preduzetnička ekonomija“ na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Mjesto lidera komponente o penzijskoj reformi u projektu Svjetske banke omogućilo joj je učešće u procesu razvoja novog institucionalnog i zakonskog okvira penzijskog sistema u Crnoj Gori.
Tijana je doktorant na doktorskim studijama „Ekonomija“ na Univerzitetu Crne Gore. Radila je kao povremeni predavač i učesnik u projektima u oblasti javnih finansija i strukturnih reformi u Centru za izvrsnost u finansijama u Ljubljani. Ekonomski fakultet i gimnaziju je završila u Podgorici, gdje i sada živi sa porodicom.

Font Resize