Актуелности

Учешће АКОКВО на трећој долазној мисији у оквиру пројекта “UniValens” (Incoming Mission – Montenegro 1.2.1 под називом: “Focus on the Montenegrin procedures for the international validation of educational programs”)

У згради ректората Универзитета Црне Горе организован је дводневни састанак, 15. и 16.05.2024. године у оквиру пројекта под називом UniValens (Overcoming Cross-border Educational Programs Recognition and Equivalence limitations). Пројекат  реализује Факултет драмских умјетности – Цетиње, Универзитета Црне Горе, у сарадњи са Универзитетом умјетности у Тирани, Албанија и “Aldo Moro” Универзитетом из Барија, Италија.

Састанку су присуствовали  национални и међународни учесници који су представили своје институције и разматрали усаглашеност стандарда и процедура у акредитовању студијских програма. АКОКВО је представила Јелена Ђукановић, запослена у сектору за обезбјеђење квалитета и истраживање. Презентацијом је представљено обезбјеђење квалитета у високом образовању кроз институционалне процедуре процеса (ре)акредитације. Представљено је ангажовање АКОКВО-а кроз међународне односе, ниво усклађености са ESG стандардима и истраживачке активности.

Радни састанци имали су за циљ спровођење прве фазе UniValens пројекта у којој је АКОКВО пружила велики допринос представљајући легислативу и процедуре поступака (ре)акредитације. Презентација АКОКВО-а међународним партнерима је била значајна за компаративну анализу административних и правних процедура у циљу потенцијалног креирања заједничких диплома на мастер нивоу образовања које би важиле у Италији, Албанији и Црној Гори.

Font Resize