Руководство

Директор Агенције за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовaња 

Горан Даниловић

 
 

Горан Даниловић је рођен 5. јануара 1971. године. Дипломирао је на Филозофском факултету у Никшићу, на Одсјеку за филозофију и стекао звање Дипломирани професор философије. Именован је на мјесту директора Агенције за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања у јуну 2023. године. Бивши је Посланик у Скупштини Црне Горе (2016-2020) и Министар унутрашњих послова Црне Горе у 2016. години. Прије функције Министра унутрашњих послова био је посланик у Скупштини Црне Горе (2001-2016).

Био је члан Одбора за међународне односе и исељенике (2012 – 2016), замјеник предсједника Одбора за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе у једногодишњем мандату, члан Парламентарне скупштине ОЕБС-а (2009 – 2015). Био је и члан Одбора за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе (2006 – 2012) и кандидат за градоначелника Подгорице 2006.год. Каријеру је започео као новинар на РТЦГ-у (1996-1998), у почетку је био новинар сарадник, а касније новинар уредник. Један је од оснивача Радио Светигоре, замјеник главног уредника (1998-1999) и уредник обновљених Дневних новина „Глас Црногорца“ (1999-2001).

Аутор је путописних ТВ репортажа из области културе и духовности – Света Гора 1998, Историја Православља 2000, Путевима Истока/Кападокија 2000. Био је главни и одговорни уредник највећег мултимедијалног пројекта у Југоисточној Европи „Косово и Метохија лице Европе“ , савјетник на пројекту „Србија земља спорта“, савјетник на пројекту „100 година поноса и славе“ 2013.год. Аутор је збирки пјесама: Ријечи и речи, Дрхтај у пруту и Лунаво. Отац је двоје ђеце, говори руски језик.


Помоћница директора у сектору за контролу квалитета

др Tамара Ђуричковић

 

 

Тамара Ђуричковић је рођена 1980. године у Подгорици. Основну и средњу школу завршила је у Подгорици. Дипломирала је на Економском факултету Универзитета Црне Горе а магистрирала је на Факултету организационих наука Универзитета у Београду. Докторску дисертацију на тему „Мјерење дигиталног развоја Црне Горе на примјеру еГовернмент сервиса“ одбранила је на Економском факултету у Подгорици 2016. године.

На Економском факултету Универзитета Црне Горе радила је као сарадник у настави на групи информатичких предмета од 2004-2016. године. Истовремено, у периоду од 2007-2009. године радила је као савјетник у кабинету потпредсједника Владе за економску политику, а у периоду 2009-2010. године руководила сектором за развој е-управе у Министарству за информационо друштво у Влади Црне Горе.

У Агенцији за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања засновала је радни однос 2018. године у сектору за контролу квалитета. За помоћника директора у сектору за контролу квалитета именована је у септембру 2023. године.

Учествовала је у раду великог броја конференција из области дигиталне економије и обезбјеђења квалитета високог образовања. Ауторка је и коауторка већег броја научних радова. Члан је пројектних тимова и радних група у области високог образовања. Коаутор је књиге „Дигитална економија – нешто већ знамо, нешто наслућујемо а нечега још увијек нијесмо свјесни!“.


Помоћница директора у сектору за обезбјеђење квалитета и истраживање

Милица Кавеџић

 

 

Милица Кавеџић рођена је 10.новембра 1989.године у Подгорици гд‌је је завршила Основну школу и Гимназију са наградом „Луча“. Студирала је на Економском факултету у Подгорици, а као стипендиста аустријске владе дио студија је провела на Универзитету за економију и бизнис у Бечу, Аустрији. Дипломирала је 2012. године и стекла награду Економског факултета за најбољег студента у генерацији. Наредне, 2013. године, ректор Универзитета Црне Горе јој је додијелио награду за најбољег студента у области друштвених наука. По завршетку студија, као стипендиста њемачке владине организације „DAAD“ усавршавала се на Институту за њемачки језик у Берлину.

Радни ангажман започела је као полазник прве генерације програма Стручног оспособљавања високошколаца у Кабинету потпредсједника Владе за економску политику и финансијски систем. Током 2013. године на академији „CELAP“ у Шангају, Кини, похађала је једномјесечну обуку за младе лидере у земљама у развоју.

Током 2015.године била је радно ангажована као ПР Павиљона Црне Горе на Свјетској изложби Expo у Милану, Италији.

У Агенцији за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања засновала је радни ангажман као савјетник за међународну сарадњу 2018. године. У септембру 2023.године именована је од стране Владе Црне Горе за помоћника директора Агенције у сектору за обезбјеђење квалитета и истраживање. Представница је Црне Горе у Групи за праћење Болоњског процеса (BFUG). Учествује у изради и имплементацији апликација за повлачење средстава из доступних ЕУ фондова.

Говори енглески, руски, њемачки и италијански језик.


Font Resize