Руководство

Директор Агенције за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовња 

в.д. Горан Даниловић

 

 

Горан Даниловић је рођен 5. јануара 1971. године. Дипломирао је на Филозофском факултету у Никшићу, на Одсјеку за филозофију и стекао звање Дипломирани професор философије. Именован је на мјесту в.д. директора Агенције за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања у октобру 2021. године. Бивши је Посланик у Скупштини Црне Горе (2016-2020) и Министар унутрашњих послова Црне Горе у 2016. години. Прије функције Министра унутрашњих послова био је посланик у Скупштини Црне Горе (2001-2016).
Био је члан Одбора за међународне односе и исељенике (2012 – 2016), замјеник предсједника Одбора за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе у једногодишњем мандату, члан Парламентарне скупштине ОЕБС-а (2009 – 2015). Био је и члан Одбора за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе (2006 – 2012) и кандидат за градоначелника Подгорице 2006.год. Каријеру је започео као новинар на РТЦГ-у (1996-1998), у почетку је био новинар сарадник, а касније новинар уредник. Један је од оснивача Радио Светигоре, замјеник главног уредника (1998-1999) и уредник обновљених Дневних новина „Глас Црногорца“ (1999-2001).
Аутор је путописних ТВ репортажа из области културе и духовности – Света Гора 1998, Историја Православља 2000, Путевима Истока/Кападокија 2000. Био је главни и одговорни уредник највећег мултимедијалног пројекта у Југоисточној Европи „Косово и Метохија лице Европе“ , савјетник на пројекту „Србија земља спорта“, савјетник на пројекту „100 година поноса и славе“ 2013.год. Аутор је збирки пјесама: Ријечи и речи, Дрхтај у пруту и Лунаво. Отац је двоје ђеце, говори руски језик.

 


Помоћница директора за контролу квалитета

мр Маја Радуновић

 

Маја Радуновић је рођена 7. јануара 1985. године у Подгорици, гђе је завршила основну школу. Средњу школу завршила је у Америци. Дипломирала је 2009. године на Факултету политичких и друштвених наука, државни Универзитет Пантхеон, Атина, Република Грчка, смјер-Масовни медији, комуникологија и цивилизацијске науке, док је специјалистичке студије из области Масовних медија, комуникација и културологије окончала на Универзитету Вилтанеуссе у Паризу. Мастер студије завршила је 2014. године на Универзитету у Антверпену, смјер Владавина и управљање, на тему ‘’Етничка хетерогеност и Црна Гора’’.
Професионалну каријеру започела је 2009. године у Министарству одбране, у којем је, након завршеног приправничког стажа, била ангажована у Одсјеку за међународну сарадњу, као официр за билатералну одбрамбену сарадњу са Грчком Републиком, Кипром, Чешком, Италијом Јапаном и др. Након тога, 2015. године каријеру наставља у Сектору за развојне пројекте, као начелник Одсјека за подршку и праћење развојних пројеката. У периоду од августа 2017. до јануара 2018. године Одлуком Владе Црне Горе обављала је функцију в.д. секретара Секретаријата за развојне пројекте. Тренутно је на позицији помоћника директора за контролу квалитета у Агенцији за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања, од септембра 2018. године.
Током студија била је члан грчког Олимпијског Комитета (учешће на Олимпијским и Параолимпијским играма (Атина 2004) и Евровизији (Атина 2006) у својству преводиоца и асистента у организацији, Асистент у Сектору за Маркетинг, ТНТ агенција, Атина, Република Грчка, као и асистент у Сектору за односе са јавношћу, АЕПИ (Агенција за заштиту ауторских и интелектуалних права умјетника), Атина, Република Грчка.
Од 2010. године посједује лиценцу сталног судског тумача за грчки језик, коју је обновила 2017. године. Поред грчког, говори енгелски и француски језик.
Удата је и мајка једног ђетета.


Помоћница директора за обезбјеђење квалитета и истраживање

мр Тијана Станковић

 

Тијана Станковић (рођена 13. јануара 1977.) је именована на мјесто помоћника директора АКОКВО у септембру 2018. године. Прије тога радила је у Влади Црне Горе на јавним функцијама савјетника потпредсједника Владе за економску политику и финансијски систем и помоћника Министра финансија за Економску политику и развој, у областима макроекономије, јавних финансија и структурних реформи. У том периоду координирала је Владина економска документа као што су годишњи документ „Програм економских реформи“ (од 2011-2015.), Национални план „Правци развоја Црне Горе 2013-2015“ (2011-2013.), Предлог закона о јавно-приватном партнерству (2016.), свеобухватни и конзистентни план структурних реформи „Реформе за конкурентност 2020“ (2016.), итд.
Каријеру је започела као сарадник потпредсједника Савјета за приватизацију, а наставила на Институту за стратешке студије и пројекције (ИССП) као истраживач, а касније аналитичар за област цијена и инфлације и пензијске реформе. Пензијске системе је истраживала у својој магистарској тези и одбранила ју је на смјеру Институционална економија постдипломских студија „Предузетничка економија“ на Економском факултету у Подгорици. Мјесто лидера компоненте о пензијској реформи у пројекту Свјетске банке омогућило јој је учешће у процесу развоја новог институционалног и законског оквира пензијског система у Црној Гори.
Тијана је докторант на докторским студијама „Економија“ на Универзитету Црне Горе. Радила је као повремени предавач и учесник у пројектима у области јавних финансија и структурних реформи у Центру за изврсност у финансијама у Љубљани. Економски факултет и гимназију је завршила у Подгорици, гђе и сада живи са породицом.

Font Resize