Aktuelnosti

Okrugli sto na temu „Rezultati pilot evaluacije dopunskog standarda o akademskom integritetu“

Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja i programska kancelarija Savjeta Evrope u Podgorici organizuju okrugli sto na temu „Rezultati pilot evaluacije dopunskog standarda o akademskom integritetu“.

Okrugli sto će se održati u četvrtak, 02. novembra 2023. godine sa početkom u 09.30h u Hotelu Cue, u Podgorici.

Okrugli sto će otvoriti Goran Danilović, direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja, Lejla Dervišagić, šefica Programske kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici i Vesna Atanasova šefica Odsjeka za formalno i neformalno obrazovanje – DGII u Savjetu Evrope.

Cilj okruglog stola je predstavljanje rezultata pilot evaluacije dopunskog standarda o akademskom integritetu koji je realizovan u periodu od marta do septembra 2023. godine kao i predstavljanje Analize o akademskom integritetu na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori a koja je nastala kao rezultat pilot evaluacije.

Pored navedenog, okrugli sto će biti prilika za diskusiju u vezi aktuelnih pitanja i izazova sa kojima se ustanove visokog obrazovanja srijeću kada je riječ o primjeni Zakona o akademskom integritetu i primjeni načela akademskog integriteta a koja predstavljaju osnovu i uslov bez kojeg ne može govoriti ni o kvalitetu visokog obrazovanja.

Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta „Kvalitetno obrazovanje za sve“, koja je dio zajedničkog programa “Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku”, sufinansiranog od strane Evropske unije i Savjeta Evrope.

Font Resize