Актуелности

Споразум о сарадњи између Агенције за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања и Националног тела за акредитацију и проверу квалитета у високом образовању Србије

Директор црногорске Агенције, проф. др Срђа Поповић и директорица Националног тела за акредитацију и проверу квалитета у високом образовању, Републике Србије (НАТ) проф.др Јелена Кочовић потписали су данас Споразум о сарадњи у области обезбјеђења квалитета високог образовања између двије агенције.

Споразум је потписан у циљу омогућавања ефикасаног прекограничног трансфера знања о процесима обезбјеђења квалитета и достизања интернационализације високог образовања и побољашања мобилности особља АКОКВО и НАТ-а, као и њихових експерата. Такође, овај Споразум има за циљ побољшање сарадње у размјени стручњака за обезбјеђење квалитета између ових агенција. Како је истакнуто након потписивања, Споразум ће унаприједити добре односе двије државе и поставити основ за даље унапређење сарадње и спровођење конкретних пројеката у области обезбјеђења квалитета високог образовања.

 

Font Resize