Aktuelnosti

Sporazum o saradnji između Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja i Nacionalnog tela za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju Srbije

Direktor crnogorske Agencije, prof. dr Srđa Popović i direktorica Nacionalnog tela za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju, Republike Srbije (NAT) prof.dr Jelena Kočović potpisali su danas Sporazum o saradnji u oblasti obezbjeđenja kvaliteta visokog obrazovanja između dvije agencije.

Sporazum je potpisan u cilju omogućavanja efikasanog prekograničnog transfera znanja o procesima obezbjeđenja kvaliteta i dostizanja internacionalizacije visokog obrazovanja i poboljašanja mobilnosti osoblja AKOKVO i NAT-a, kao i njihovih eksperata. Takođe, ovaj Sporazum ima za cilj poboljšanje saradnje u razmjeni stručnjaka za obezbjeđenje kvaliteta između ovih agencija.
Kako je istaknuto nakon potpisivanja, Sporazum će unaprijediti dobre odnose dvije države i postaviti osnov za dalje unapređenje saradnje i sprovođenje konkretnih projekata u oblasti obezbjeđenja kvaliteta visokog obrazovanja.

Font Resize