Aktuelnosti

Održan prvi sastanak Erasmus+ CBHE projekta Mikrokredеncijali zasnovani na MOOC-u za profesionalni razvoj nastavnika (CRED4TEACH)

Prvi sastanak članova projekta Mikrokredencijali zasnovani na MOOC-u za profesionalni razvoj nastavnika (CRED4TEACH) održan je u Kelnu 16. i 17. oktobra 2023. godine. Predstavnice AKOKVO su bile Jelena Đukanović i Aldina Purišić. Tokom dvodnevnog sastanaka predstavljeni su ciljevi projekta, učesnici, radni paketi kao i detaljan vremenski okvir realizacije projekta.

Prvog radnog dana je predstavljena  struktura, plan rada, a učesnici projekta su prezentovali rezultate rada institucija iz kojih dolaze. Drugog dana se govorilo o  zadacima, očekivanim rezultatima i odgovornostima.  Predstavljen je budžet i način upravljanja  budžetom.

Koordinator projekta je Fachhochschule des Mittelstandes (FHM) iz Njemačke. Partneri projekta su iz sedam zemalja, sa ukupno petnaest institucija: Univerzitet Aberta, Lisabon, Portugal; Univerzitet Tallinn, Talin, Estonija; Univerzitet Anadolu, Askisehir, Turska; tri univerziteta iz Ukrajine; jedna akademija iz Ukrajine; Nacionalna agencija za kvalifikacije iz Ukrajine; dva univerziteta  iz Albanije; Agencija za obezbjeđenje preduniverzitetskog obrazovanja iz Albanije, Univerzitet Mediteran, Univerzitet Crne Gore i Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja.

Font Resize