Aktuelnosti

Sastanak direktora Agencije sa Ambasadorom Italije u Crnoj Gori

Sastanak direktora Agencije prof. dr Srđe Popovića i Ambasadora Italije u Crnoj Gori Luke Celiolija (Luca Zelioli) održan je 07.02.2019. godine u prostorijama Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja.

Direktor Agencije je izrazio zahvalnost povodom održavanja sastanka i namjera za uspostavljanje bilateralne saradnje Crne Gore i Italije u oblasti obezbjeđenja kvaliteta visokog obrazovanja. On je upoznao Ambasadora sa nadležnostima Agencije kao i sa aktivnostima koje su realizovane od osnivanja i formalnog početka rada do danas.

Sagovornici su se složili da je razmjena iskustava veoma važna u procesima obezbjeđenja kvaliteta, posebno se osvrćući na iskustva koja se tiču učlanjenja agencija u međunarodne organizacije kao što su ENQA i EQAR. U tom smislu, dogovoreni su dalji koraci u uspostavljanju bilateralne saradnje između insititucija koje se bave kvalitetom visokog obrazovanja ove dvije zemlje. Zastupljenost italijanskog jezika na svim nivoima sistema obrazovanja i značajan broj crnogorskih studenata u Italiji stvara potrebu za intezivnijom saradnjom svih učesnika u oba sistema.

Font Resize