Aktuelnosti

Sporazum o saradnji između Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja i Nacionalne Agencije za kakovost v visokem šolstvu Republike Slovenije

Predstavnici Nacionalne Agencije za kakovost v visokem šolstvu Republike Slovenije boravili su danas u studijskoj posjeti crnogorskoj Agenciji, s ciljem unaprjeđenja međunarodne saradnje i razmjene iskustva.

Slovenačka delegacija upoznala se sa sistemom obezbjeđenja kvaliteta visokog obrazovanja u Crnoj Gori, procedurama koje se sprovode, kao i sa izazovima sa kojima se taj sistem suočava.

Tom prilikom, direktor crnogorske Agencije, prof. dr Srđa Popović i direktor Nacionalne Agencije za kakovost v visokem šolstvu Republike Slovenije (NAKVIS) dr. Franci Demšar potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti obezbjeđenja kvaliteta visokog obrazovanja između dvije agencije.

Sporazum je potpisan u cilju omogućavanja efikasanog transfera znanja o procesima obezbjeđenja kvaliteta i dostizanja internacionalizacije visokog obrazovanja, kao i poboljašanja mobilnosti osoblja AKOKVO i NAKVIS-a, kao i njihovih eksperata.

Kako je istaknuto nakon potpisivanja, Sporazum će unaprijediti dobre odnose dvije države i postaviti osnov za dalje unapređenje saradnje i sprovođenje konkretnih projekata u oblasti obezbjeđenja kvaliteta visokog obrazovanja.

 

Font Resize