Актуелности

Подршка европских структура у процесу унапрјеђења квалитета високог образовања у Црној Гори

Челници кровних европских институција у области обезбјеђења квалитета високог образовања, г-дин Кристоф Гролимунд и г-дин Карл Дитрих боравиће у дводневној посјети Црној Гори 17. и 18. априла на позив Агенције за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања, а у циљу што боље промоције напретка Црне Горе у овој области и хармонизације са политиком и стандардима дефинисаним у Европском простору високог образовања.
Том приликом, Агенција ће организовати Округли сто на тему “Имплементација Европских стандарда и смјерница за обезбјеђење квалитета високог образовања у Црној Гори”.
Досљедна примјена Европских стандарда и смјерница представља захтјеван процес и важан предуслов за унапрјеђење квалитета високог образовања у Црној Гори, чинећи га компатибилним са европским, а Агенцију пуноправним чланом Европске асоцијације за обезбјеђење квалитета у високом образовању (ЕNQА) и Европског регистра за обезбјеђење квалитета високог образовања (ЕQАR).
Округли сто ће поред предсједника ЕNQА-е г-дина Кристофа Гролимунда и предсједника ЕQАR-а г-дина Карла Дитриха, окупити све кључне учеснике система обезбјеђења квалитета високог образовања у Црној Гори као имплементаторе Европских стандарда и смјерница.
Поред учешћа на Округлом столу, предсједници европских асоцијација ће се заједно са представницима Агенције састати са министром просвјете др Дамиром Шеховићем и том приликом дискутовати о кључним изазовима са којима се Црна Гора суочава у овој области.

 

Font Resize