Актуелности

Радни састанак са представницима водећих европских институција у области високог образовања у периоду од 17-19. јануара у Бриселу, Белгија

Тијана Станковић, помоћник директора Агенције за обезбјеђење квалитета и истраживање се у периоду од 17-19.01.2019. у Бриселу, састала са директорима Европске агенције за обезбјеђење квалитета високог образовања (ЕNQА), Европског регистра за обезбјеђење квалитета високог образовања (ЕQАR), Европске асоцијације универзитета (ЕUА), Програма евалуације установа високог образовања (IЕP), као и Европске асоцијације институција у високом образовању (ЕUАRSHЕ).

Циљ састанка је био упознавање са досадашњим радом Агенције, разматрање услова за подршку европских институција Агенцији и сарадњу, као и препорука за унапрјеђење институционалног оквира за обезбјеђење квалитета у Црној Гори кроз висок степен примјене Европских стандарда и смјерница и њихова реализација у пракси.

Том приликом обезбијеђена је пуна подршка на путу за чланство Агенције у европским институцијама, уз најављену посјету предсједника Европске агенције за обезбјеђење квалитета високог образовања (ЕNQА) и предсједника Европског регистра за обезбјеђење квалитета високог образовања (ЕQАR) Црној Гори у априлу текуће године. Тиме би кроз билатерални сусрет са министром просвјете, као и кроз организовање округлог стола са свим заинтересованим учесницима у систему, били прибављени конкретни приједлози за остварење предуслова неопходних за чланство у европским институцијама високог образовања.

 

Font Resize