Актуелности

Састанак са представницима Универзитета Медитеран

Састанак са представницима Универзитета Медитеран одржан је у просторијама Агенције за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања.

На састанку је било ријечи о Закону о високом образовању и његовој примјени, увођењу новог модела студија, процесима акредитације студијских програма као и реакредитације установа високог образовања, али и развијању квалификација у црногорском квалификационом оквиру.

Ректор Универзитета Медитеран, проф. др Радислав Јововић је изразио задовољство поводом оснивања Агенције за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања, истичући важност постојања овакве институције у високом образовању. Током разговора он је представио активности и намјере Универзитета Медитеран у процесу усклађивања модела студија са новим Законом о високом образовању и истакао проблеме са којима се институције суочавају у поменутим поступцима.

Директор Агенције проф. др Срђа Поповић је нагласио да је подизање квалитета високог образовања у Црној Гори заједнички посао Агенције и институција високог образовања. Он је представио активности Агенције које се тичу предлагања и доношења нових правила о акредитацији студијских програма, упутстава о реакредитацији установа али и других процедура у процесу обезбјеђења квалитета.

На састанку су договорени и будући правци сарадње ове двије институције са нагласком на заједничко спровођење активности у области високог образовања.

Састанку су испред Унивезитета Медитеран присуствовали проф. др Радислав Јововић, ректор, доц. др Анђела Јакшић Стојановић, проректор за међународну сарадњу, Весна Мијатовић, секретар и Мелида Суљевић, секретар.

 

 

Font Resize