Aktuelnosti

Predstavnici Agencije prisustvovali su prvom sastanku Radne grupe za obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja koji je održan u Tbilisiju, Gruziji, u periodu od 3-4. decembra 2018. godine

Sekretarijat za praćenje Bolonjskog procesa (BFUG) je formirao set Radnih grupa u okviru zemalja članica Evropskog prostora visokog obrazovanja i potpisnica Bolonjske deklaracije, s ciljem identifikovanja kvaliteta implementacije Bolonjskog procesa.

Predstavnici Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja prisustvovali su prvom sastanku Radne grupe za obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja koji je održan u Tbilisiju, Gruziji, u periodu od 3-4. decembra 2018. godine.

Pravni okvir, implementacija Evropskih standarda i smjernica (ESG), unutrašnje i eksterno obezbjeđenje kvaliteta, kao i učešće stejkholdera u procesu obezbjeđenja kvaliteta su ključne teme o kojima se diskutovalo na sastanku.

Tom prilikom, svi učesnici Radne grupe su zajednički podnijeli aplikaciju za projekat KA3 Erasmus+ koji finansira Evropska unija, a čiji početak realizacije bi se mogao očekivati na proljeće 2019.godine.

Pored navedenog, pristupilo se izradi zajedničkog Akcionog plana, svih zemalja potpisnica Bolonjske deklaracije, koji će predstavljati osnovu za kreiranje politika i smjernica u oblasti visokog obrazovanja na sljedećoj Ministarskoj konferenciji u Italiji 2020.godine.

Font Resize